Seo Nedir

Seo Nedir

SEO Nedir, Nasıl Yapılır? Hafıza Teknikleri ile Öğren


SEO, Arama motorları tarafından görünürlüğün sağlanması için Web siteleri üzerinde yapılan bir takım çalışmalar bütünüdür.

SEO (Search Engine Opitimization) nedir? Türkçesi Arama Motoru Optimizasyonu olduğunu herkes öğrendi.

Peki ne ola? Bu arama motoru optimizasyonu bir açıklık getirin diyorsanız. Önce sırtınızı koltuğa yaslayın tüm dikkatinizi verin. Sıra dışı hafıza teknikleri ile  hemen anlatmaya başlayalım.

Web sitenizin içerisinde bulunan sayfa, yazı, makale, ürün bilgisi, görseller, video gibi

sitenizi oluşturan tüm hücrelerin barındırdığı içeriklerin kullanıcılara altın tepside sunulmasıdır.

Altın tepsi de sunulması ne demek oluyor? Kim sunuyor?

Arama motorları tepsiyi dolduranlar oluyor. Tepsimiz sıradan bir tepsi değil altın tepsi öyleyse ben bu tepsiyi en iyi yiyeceklerle doldurmalıyım diyor. Anahtar kelimeleri içerisinde barındıran siteler arasından en iyilerini seçiyor. Çünkü altın tepsiyi sunacağı kişilerin çok önemli kişiler olduğunu biliyor. Arama motoru kullanıcıları arama motorları için önemli gelir kaynakları memnun etmek zorunda olduğunu çok iyi biliyor. Bundan dolayı her altın tepsiyi kullandığında daha iyi sunmak için gayret ediyor. Evet Arama motorları kendilerini güncelliyor.

Tepsimizin üzerine en güzel içerikleri, en iyi yazıları, en iyi fiyatlı ürünleri

ve en kaliteli görselleri altın tepsiye doldurarak önümüze getiriyor.

SEO’nun ne olduğunu iyi anlamamız için öncelikle ihtiyaç olarak gördüğümüz arama motorları ve çalışma mantıklarına değinmemiz gerekmektedir.

SEO ARAMA MOTORLARI

Arama motoru kullanıcıları yaani bizler altın tepsiyi taşıyanları çok merak ediyoruz. Google altın tepsiyi taşıyan en güçlü arama motoru, özellikle ülkemizde en çok ondan altın tepsiyi hazırlayıp getirmesini istiyoruz. Arama motorları içerisinde kullanıcılar en çok Google arama sonuçlarına talip oluyor.

Altın tepsiyi taşıyan Yandex ülkemizde kullanıcı sayısı giderek artmaktadır. Nede olsa tarih boyunca siyasi, ticari ilişkilerimiz iyi, kötü hiç kesilmeyen Rusya’ya ait bir arama motorudur. Bing ve yahoo arama motorlarının isimlerini söylemezsek bir şeyleri eksik anlatmış oluruz. Microsoft’un geliştirdiği Bing arama motoru hatırı sayılır derecede kullanıcısı var. Yahoo tabii eski zamanın arama motoru belki zamanında Google satın alsaydım diye hayıflanıyordur. Arama motorları gelişimi üzerine kapsamlı bir yazı için sayfamızı inceleyebilirsiniz

SEO Nedir? Nelerdir? Neymiş Böyle SEO

Kullanıcı Arama motoru kullanır. Arama motoru buldukları sonuçları kendi algoritmasına göre sıralar ve bize gösterir. Tamda değinmek istediğimiz yer Sitemizin Sıralamasını etkileyecek bizim tarafımızdan yapılan çalışmaya SEO diyoruz. Şimdiye kadar SE (Search Engine) yaani arama motorunu tanımladık.

Bu SEO ‘da birde O (Optimization) harfi vardı. Optimizasyon diyip geçsek de aslında tam Türkçesi uyarlama veya uyumlama demek oluyor.

SEO, arama motorlarının algoritmalarına göre sitemizi uyarlama hizmeti olarak dünyada satılan hizmetin diğer bir adıdır.

SEO, arama motoru sonuçlarında sizin sıralamanızı yükseltecek çalışmalar için para ödersiniz.

SEO, arandıkça bulunabilmeniz için sitenizde anahtar kelime bulmalıdır. Siteler Sayfalardan oluşmakta sayfalar Anahtar Kelimeler ile hayat bulmaktadır. Anahtar kelimeler sitenizi daha anlamlı kılan özelliklerdir. Rakiplerinizin sitesi ve sizin siteniz anahtar kelime bakımından sürekli bir yarış içerisindedir. Bu sıralamalarda üst sıralarda yer alabilmek için sürekli SEO çalışmaları gerçekleştirilir. SEO çalışmalarını SEO uzmanları ve ajanslar sunmaktadır.

SEO Bitmez, Kesilir veya Ara Verilir

SEO, Yapılınca biten bir şey değildir. Bu algıyı yıkmak zorundayız. Biten bir şey değil ama kesilen bir şey demek daha doğru olur. Hizmet iş veren tarafından kesildiğinde sahip olduğunuz sıralamalar yavaş yavaş geriye düşecektir. En büyük sebebi başta Google, yılda 600 den fazla büyük ve küçük güncelleme ile arama motorlarının kendisini yenilemesidir. Diğer büyük sebebi ise rakiplerinizin sürekli çalışmalarla ilerleme kaydetmesidir.

SEO Nelerdir? Yaptıranlara Kazancı Nedir?

SEO, İnternet’te varlığınızı göstermek istediğiniz sürece devam etmesi gereken çalışmadır.

SEO nedir? organik, doğal yollarla sitenize gelen ziyaretçileri arttırmak için bir dizi yöntem ve tekniğin uygulanmasıdır.

SEO, doğal yollarla daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için yapılan site içi ve site dışı çalışmaların toplamından fazladır.

SEO, sayfa veya sitelerin arama motorlarında üst sıralara çıkması için yapılan iyileştirme tekniklerini kapsar.

SEO, Firmanıza en büyük kazanımları marka bilinirliği, müşteri potansiyeli, güvenilirlik, kaliteli hizmet gibi birçok kriterlerde olumlu artış sağlar.

SEO ile Üst Sırada Yer Kazanma, Reklamsız Sıralama Elde Etme

Günümüz dünyasında bir web sitesine sahip olmak önemlidir. Siteye sahip olmak kadar sitenin organik trafiğe sahip olması daha fazlaca önemlidir.

Yüksek trafiğe sahip olan bir web site işlek bir caddedeki dükkana benzer. Peki sitenize nasıl daha fazla trafik çekilir? İşte bu noktada devreye SEO giriyor.

SEO teknikleriyle yapılan çalışmalar sitenizin arama motoru dostu (Search Engine Friendly) olmasını sağlar. Sitenizin Google gibi arama motorlarında daha iyi bir sıraya sahip olmasına olanak verir.

Örneğin siteniz moda ile ilgili olsun;

SEO, arama motorlarında “moda” kelimesi

veya alakalı kelimeler arandığı zaman sitenizin yapılan arama sonuçlarında üst sıralarda yer alması,

reklama gerek kalmadan doğal yollarla sitenize daha fazla ziyaretçi girmesine yol açar.

Arama motorları sıralama satmaktadır. Her kullanıcı arama motoru sonuçlarında görmüştür. Bütçenizin yettiği kadar kullanıcılara belirli tıklama sayısına ulaşıncaya kadar yer satın almasıdır. SEO, bu reklam alanları için ayrılan yerlerin dışındaki  sıralama alanlarını kapsamaktadır. Geriye kalan ücretsiz sıralar için çalışmaktadır. Arama motorlarından satın alınan reklam sitenizin ücretsiz sıralaması üzerinde hiç bir etkisi yoktur.

“DİKKAT AŞAĞIDAKİ YAZAN SEO BİLGİLERİ YÜKSEK SEVİYEDE TEKNİK SEO, BİLGİ AKIMI İÇERİR.”
“SESSİZ BİR ORTAMDA OKUMANIZ ÖNEMLE  TAVSİYE EDİLİR.”

DİĞER BLOG / DUYURU